måndag 26 juli 2010

Strånäset Quiltutstilling
I dette gamle huset som ligger bortenfor Stugun i Jämtland har det pågått en Quilteutstilling. Damene som arrangerer dette på tredje året kommer fra Ragundagruppen i Jämtkvilten.
Mange fine tepper var utstilt. Den eldste tror jeg var fra 1910. Den har jeg ikke bilde på, da det var for mørkt oppe på loftet der den hengte.

Fine senger og sofaer var insvøpte i sengoverkast sydd i de fineste stoffer.


Tepper i sarte farger var nøye hengt opp på veggene.
En trivelig dame solgte stoff fra sin butikk. Dette teppe som lå der hun solgte stoffer er sydd av en Jellyroll pluss at hun hadde lagt til et ekstra gult stoff.

Dette teppe er sydd av to amerikanske jenter som har sine aner i Ragunda. Hele slekten er overført på stoff og omhyggelig sydd inn i noen nydelige blokker i svenske farger. De hadde utloddning blant alle slektningene til slutt og loddet falt da på en mann som bor i Ragunda. Dette er det fruen hans som står og forteller meg. Hun er nemlig en skikkelig quiltedame selv!
Så var den dagen slutt. Og jeg går ut portåpningen til grusgangen som går helt opp til det nydelige huset. AAaaah......... tenk om det hadde vært mitt....da skulle jeg invitert hit alle quiltedamer på Quiltcamp! Suck!

5 kommentarer:

Anna i Sandviken sa...

Vilket underbart hus! Tack för titten!

Annemariesquilt sa...

Heia, jeg kommer gjerne på quiltecampen din...
Tusen takk for at du viste alle de fine quiltene.

2ne sa...

Kjempelekkert hus, og takk for at du viser oss noen av quiltene også. Quiltecamp hørtes utrolig gøy ut.......... flott ide, om noen har stort nok bygg :-)

PJs Lapperier. sa...

Tack Marit för guidningen genom utställningen.......OCH........det är bara att spela någon rad på lotto. Är Quiltguden med dig så anmäler jag mig härmed till din camp :o))))

Jan LaFollette sa...

Beautiful house and quilts. The family on the wall hanging lived north of us in the state of Washington. Lots of Scandinavians settled there because it was close to fishing and ocean.

My grandfather, Ole Holden's brother lived in Washington most of his life in U.S. Close to Seattle, that is where Mt. Vernon is also.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...